עוגת שמרים - שוקולד טבעונית

עוגת שמרים - שוקולד
טבעונית
מתכון לשתי עוגות אינגליש קייק

מצרכים: לבצק שמרים: 3 וחצי כוסות קמח- 500 גרם
1 כף שמרים יבשים- 10 גרם
1/3 כוס חצי סוכר - 70 גרם
1/3 כוס שמן- 100 מ"ל
1/2 כוס רסק תפוחים- 120 גרם
1/2 כוס מים- 120 מ"ל
קורט מלח למלית שוקולד: חפיסת שוקולד מריר- 100 גרם
1/2 כוס שמן קוקוס מומס- 100 גרם
5 כפות קקאו- 50 גרם
1/2 כוס חצי סוכר - 100 גרם
2 כפות חלב סויה
כוס פירורי עוגיות- 50 גרם לזיגוג: 5 כפות סילאן טבעי- 75 גרם
3 כפות מים חמים
אופן ההכנה:
1 בצק שמרים: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ו- חצי סוכר.
2 מוסיפים שמן, רסק תפוחים, מים ומלח ולשים 10-15 דקות על להיווצרות בצק גמיש ורך למגע. מעבירים את הבצק לשיש מקומח מעט, ויוצרים כדור.
3 התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים במגבת או ניילון נצמד. נותנים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח.
4 התפחה שניה: לשים את הבצק מספר דקות ומחזירים לקערה להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח.
5 מלית שוקולד: ממיסים במיקרו או על בן מארי שוקולד, שמן קוקוס, קקאו, חלב סויה ו- חצי סוכר.
6 על משטח מקומח מעט, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מחצית ממלית השוקולד על כל מלבן בצורה אחידה.
מפזרים את פירורי העוגיות בצורה אחידה על הבצק.
7 מגלגלים את הבצק לצורת רולדה. חותכים את הבצק באמצע ומסובבים את החלק הפנימי עם השוקולד כלפי מעלה.
8 יוצרים צורה של צמה מהאמצע לכיוון הקצוות, ומכניסים לתבניות.
9 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
10 מכסים את שתי התבניות במגבת או ניילון נצמד ומשאירים לתפיחה של כ- 45 דקות.
11 מברישים את העוגות בתערובת הסילאן ומכניסים לתנור לאפייה של כ-30-40 דקות עד שהעוגות נהיות תפוחות וזהובות.
12 כשהעוגות עוד חמות, מברישים אותן בתערובת הסילאן בשנית.
12 כשהעוגות עוד חמות, מברישים אותן
בתערובת הסילאן בשנית.
הארות והערות:
1 מומלץ להתפיח את הבצק במקום חמים וסגור. (תנור כבוי לדוגמא)
2 העוגה במיטבה ביום- יומיים הראשונים בטמפרטורת החדר.
3 ניתן להקפיא את העוגה בכלי אטום, כחודש ימים.
4 ניתן להשתמש בכל סוג של עוגיות טבעוניות, לפיזור מעל תערובת השוקולד.
5 ניתן להחליף את פירורי העוגיות באגוזים או שקדים גרוסים באותה כמות.
5 ניתן להחליף את פירורי העוגיות באגוזים
או שקדים גרוסים באותה כמות.
6 מומלץ להגיש את העוגה חמה מהתנור, או לחממה כ 2-3 דקות בטוסטר אובן על 150 מעלות.
מתכון מאת דניאל לאור, קונדיטורית ובעלים של
Sweet Petite - Vegan Patisserie.
מתכון מאת דניאל לאור, קונדיטורית ובעלים של
Sweet Petite - Vegan Patisserie.