עוגת שזיפים עם שטרויזל

עוגת שזיפים
עם שטרויזל

המצרכים:
לבסיס הבחוש:
100 גר' חמאה רכה
1/3 כוס חצי סוכר (70 גר')
3 ביצים
כפית תמצית וניל
2 כפות שמנת מתוקה
כוס קמח לבן
כפית אבקת אפיה
6 שזיפים בשלים חתוכים לשמיניות (ללא הגלעין כמובן) לשטרויזל: כוס קמח
100 גר' חמאה קרה
1/4 כוס חצי סוכר
3/4 כוס (70 גר') אגוזי מלך
כפית קינמון
אופן ההכנה: שטרויזל:
1 מניחים את החומרים בקערת מעבד המזון וטוחנים יחד עד לקבלת פירורים
2 מעבירים למקרר עד לסיום הרכבת העוגה
תחתית בחושה:
1 מניחים בקערת המיקסר את החמאה ו חצי סוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית.
2 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבלים כל פעם. אם צריך עוברים על דפנות הקערה בין הוספת כל ביצה.
3 מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת המתוקה ומערבלים עד שהתערובת תפוחה וקרמית.
4 מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
ההרכבה:
1 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בחמאה
2 מסדרים מעל במעגלים את השזיפים עד לכיסוי כל העוגה
3 מפזרים מעל את השטרויזל עד לכיסוי מלא.
4 אופים בחום של 170 מעלות במשך כחצי שעה – 40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.