מלבי קוקוס טבעוני

מלבי קוקוס טבעוני עם פסטוקים, קוקוס קלוי ופטל 8-10 קינוחי כוסות אישיים

למלבי: 400 מ”ל קרם קוקוס (פחית אחת)
400 מ”ל מים/ חלב צמחי
70 גרם קורנפלור (2/3 כוס)
2/3 כוס - 100 גרם חצי סוכר
כפית תמצית ורדים
לסירופ ורדים: 100 גרם מים (2/3 כוס)
2/3 כוס חצי סוכר - 100 גרם
4-5 טיפות תמצית ורדים
1-2 טיפוץ צבע מאכל אדום (לא חובה)
לקישוט: פטל מיובש/ שברי פיסטוק/ שברי קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
1 בסיר קטן מביאים לסף רתיחה- מים/ חלב צמחי, קרם קוקוס ו חצי סוכר
2 בנתיים מערבבים בקערה קטנה קורנפלור עם מעט מים קרים (2-3 כפות)
3 השוואת טמפרטורות: כשהתערובת בסיר מתחילה לרתוח, שופכים כמות קטנה ממנה לקערה עם הקורנפלור (4-5 כפות) ומערבבים היטב.
4 מחזירים את תערובת הקורנפלור לסיר וטורפים נמרצות מספר דקות, עד להסמכה של התערובת.
5 מורידים מאש, מוסיפים את תמצית הורדים וממשיכים לערבב.
6 מוזגים את המלבי לכוסות הגשה ומעבירים לכ- 4-5 שעות במקרר לצורך התייצבות.
7 סירופ ורדים: בסיר קטן ממיסים חצי סוכר, מים ותמצית ורדים עד שהתערובת אחידה.
8 הרכבה: מוסיפים מעל כל מלבי 1-2 כפות מהסירופ ומעליו מפזרים קוקוס, פיסטוק ופטל לפי הטעם.
הארות והערות:
1 המלבי במיטבו עד 3-4 ימים במקרר.
2 אפשר לקשט עם כל תוספת אחרת שאוהבים. לדוגמא: שברי עוגיות או אגוזים.
3 אין צורך לקרר או להפריד את החלק השומני של קרם הקוקוס מהנוזל. ניתן להשתמש בפחית במלואה.
מתכון מאת דניאל לאור, קונדיטורית ובעלים של
Sweet Petite - Vegan Patisserie.
מתכון מאת דניאל לאור, קונדיטורית ובעלים של
Sweet Petite - Vegan Patisserie.