ארטיקים מיוגורט

ארטיקים על בסיס יוגורט ל-4 ארטיקים, 50 קלוריות ליחידה

ארטיק יוגורט אספרסו
ל-4 ארטיקים, 50 קלוריות ליחידה
מצרכים: 200 מ"ל יוגורט טוב
60 מ"ל מים
2 מנות אספרסו חזק
40 גרם חצי סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את היגורוט עם ה חצי סוכר והמים. מוסיפים את האספרסו ומערבבים כמעט עד הסוף. יוצקים לתבניות הקפאה ושמים את המקל. שולחים למקפיא ללילה.
2 אפשר להוסיף כפית גנאש שוקולד בסוף (הוראות בהמשך).
ארטיק יוגורט ופירות אדומים
מצרכים: ל-4 ארטיקים, 65 קלוריות ליחידה
200 מ"ל יוגורט טוב
40 גרם חצי סוכר
80 גרם פירות יער טריים או קפואים
(אני מעדיפה שילוב בין פטל שחור
לפטל אדום)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את היוגורט עם ה חצי סוכר
2 יוצקים 2/3 מהכמות לתבנית של ארטיק.
מוסיפים מהפטל האדום ולאחר מכן מהפטל השחור ולבסוף את יתר היוגורט.
3 שולחים להקפאה ארוכה.
גנאש שוקולד מתקשה
אין ברירה אלא להמיס כמות גדולה יותר ממה שצריך. שמרו את השוקולד בצנצנת והמיסו אותו שוב בעת הצורך.
השילוב בין השוקולד הנמס לשמן הקוקוס עם טעמו הנייטרלי, מניב את האפקט המהמם של שוקולד המתקשה על הארטיק.
מצרכים: ל-10 מנות של כפית,
בכל אחת כ-30 קלוריות
50 גרם שוקולד מריר מעולה,
עם 85 אחוז מוצקי קקאו
1 כפית שמן קוקוס
אופן ההכנה:
1 שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה המתאימה
למיקרוגל. מחממים באינטרבלים של שלושים שניות
ובכל פעם בודקים אם השוקולד נמס. מערבבים את
השוקולד המומס ומוסיפים לו את השמן.
2 יוצקים כפית אחת של שוקולד על הארטיק הקפוא רגע
לפני שאוכלים.
מתכון מאת רותי רוסי, שפית ועיתונאית אוכל
מתכון מאת רותי רוסי,
שפית ועיתונאית אוכל