עוגת שוקולד ללא קמח

עוגת שוקולד
ללא קמח
10 מנות, כל מנה 250 קלוריות

מצרכים: 200 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם חמאה
5 ביצים
2 כפות קקאו
1 מנה אספרסו (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
160 גרם חצי סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני (160 מעלות).
2 משמנים תבנית קפיצית בגודל 18-22. אפשר לצפות אותה בעיגול של נייר אפייה ואת הדפנות ברצועה של נייר אפייה
3 חותכים את השוקולד לקוביות קטנות וגם את החמאה. ממיסים אותם באינטרבלים של 30 שניות במיקרוגל או בסיר טוב על להבה ממש ממש קטנה.
כשהחמאה נמסה לחלוטין אפשר לתת להם לעמוד ביחד כמה רגעים והיא כבר תמיס את השוקולד. מוסיפים את הקפה ומערבבים היטב.
4 בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים חצי מכמות ה חצי סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עוד 4 דקות במהירות גבוהה
5 בזמן שהמיקסר עובד מערבבים עם מטרפה את החלמונים עם יתר ה חצי סוכר עד שמתקבל קצף בהיר מאוד ותפוח. מוסיפים לקצף
את הוניל והקקאו ומערבבים.
6 מערבבים את תערובת החלמונים עם השוקולד המומס.
7 מקפלים חצי מכמות החלבונים לתוך תערובת החלמונים ואז מקפלים יחד את שתי התערובות (בשיטה זו לא מאבדים הרבה אוויר בערבוב).
8 יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור ל-45 דקות. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ואז משחררים אותה מהתבנית.
9 אפשר לבזוק מלמעלה מעט קקאו.
מתכון מאת רותי רוסי, שפית ועיתונאית אוכל
מתכון מאת רותי רוסי,
שפית ועיתונאית אוכל