עוגת גבינה ללא אפייה

עוגת גבינה ללא אפייה ל-10 מנות, כל מנה כ-166 קלוריות

עוגה קלילה, אוורירית וקלה מאוד להכנה. המרקם של הגבינה הלבנה קטיפתי וחלק,
אבל לא כבד מדי. אם רוצים (ואין בעיה) להעלות את אחוזי השומן:
המירו את השמנת המתוקה לבישול בשמנת עשירה עם 36 אחוזי שומן.
עוגה קלילה, אוורירית וקלה מאוד להכנה. המרקם של הגבינה
הלבנה קטיפתי וחלק, אבל לא כבד מדי. אם רוצים (ואין בעיה)
להעלות את אחוזי השומן: המירו את השמנת המתוקה לבישול
בשמנת עשירה עם 36 אחוזי שומן.
מצרכים: 50 גרם פתי בר ללא סוכר
25 גרם חמאה נמסה
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
3/4 כוס חצי סוכר
כוס שמנת מתוקה 15% שומן
1 שקית ג'לטין
אופן ההכנה:
1 משרים את הג'לטין ב-1/3 כוס מים קרים לעשרים דקות.
2 מוסיפים 1/3 כוס מים רותחים ומערבבים עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
3 בזמן שהג'לטין מושרה, מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים קטנים. יוצקים עליהם את החמאה הנמסה
ומערבבים היטב. מהדקים לתחתית של תבנית קפיצית.
4 מערבבים את הגבינה הלבנה עם השמנת המתוקה וה חצי סוכר. מסננים פנימה את הג'לטין המומס ושמים בקערת המיקסר.
מקציפים במשך 8 דקות ויוצקים על הפירורים. מכסים בניילון ומכניסים למקרר ללילה.
מתכון מאת רותי רוסי, שפית ועיתונאית אוכל
מתכון מאת רותי רוסי,
שפית ועיתונאית אוכל