עוגת גזר טבעונית

עוגת גזר טבעונית מתכון לשתי עוגות אינגליש קייק

מצרכים: 2 כוסות קמח לבן- 280 גרם
כף אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
כף אבקת קינמון
כף חומץ
כפית תמצית וניל
4 גזרים בינוניים מגורדים- 160 גרם
2/3 כוס שמן- 130 גרם
2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט- 160 מ”ל
כוס חצי סוכר - 200 גרם
חצי כוס רסק תפוחים- 100 גרם
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
2 מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ואבקת קינמון.
3 בקערה נפרדת מערבבים שמן עם חצי סוכר. מוסיפים חומץ, תמצית וניל, מיץ תפוזים, רסק תפוחים וגזר ומערבבים.
4 מעבירים את תערובת הנוזלים לתוך תערובת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד של כל החומרים.
5 יוצקים את הבלילה לשתי התבניות ואופים כ 30-40 דקות, עד שהקיסם עץ שננעץ בעוגה יוצא יבש.
הארות והערות:
1 העוגה במיטבה 3-4 ימים בטמפרטורת החדר.
2 יש להקפיד על ערבוב מינימלי של תערובת הנוזלים עם תערובת הקמח, על מנת שהעוגה לא תצא דחוסה.
3 ניתן להוסיף לעוגה כחצי כוס אגוזי מלך/ לוז קצוצים (100 גרם)
מתכון מאת דניאל לאור, קונדיטורית ובעלים של
Sweet Petite - Vegan Patisserie.
מתכון מאת דניאל לאור, קונדיטורית ובעלים של
Sweet Petite - Vegan Patisserie.