פאי תפוחים

פאי תפוחים

המצרכים:
לבצק פריך לקלתית ולציפוי:
350 גר' קמח לבן
1/2 כוס חצי סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
2-3 כפות שמנת מתוקה למלית: 6 תפוחים מסוג גראני סמיט קלופים וחתוכים לפלחים או לקוביות.
100 גר' חמאה
2/3 כוס חצי סוכר
כפית גדושה קינמון
2-3 כפות ברנדי
אופן ההכנה: קלתית וכיסוי:
1 בקערת מעבד מזון מעבדים את הקמח, חצי סוכר והחמאה עד לקבלת פרורים דקים.
2 מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד שמתקבל בצק פירורי. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים קרים עד שהבצק מתגבש.
3 מעבירים למשטח ומאחדים לבצק רך, מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים (אחד טיפה יותר גדול מהשני) עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
4 מרדדים את החלק הגדול יותר של הבצק על משטח מקומח עד שמתקבל עיגול שגדול יותר מקוטר התבנית ומעבירים בעדינות לתבנית.
5 מרפדים את דפנות התבנית ומסלקים עודפי בצק (מאחדים לגוש אחד ושומרים מכוסה במקרר – הם יכולים לשמש לקישוט).
6 מקפיאים את הקלתית עם הבצק למשך כחצי שעה – זה יבטיח שהבצק לא יתכווץ באפיה.
בינתים מכינים את המלית.
7 אופים את הקלתית בחום של 180 מעלות במשך כ- 10 דקות רק עד שתתייבש מעט ומצננים.
למלית:
1 במחבת גדולה מניחים את התפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות או לפלחים), החמאה, חצי סוכר ומתחילים לחמם על אש גבוהה.
2 כשהתפוחים מתרככים מוסיפים קינמון וברנדי ומערבבים. יוצקים את המלית על הקלתית שהצטננה.
כיסוי:
1 ניתן לכסות את הפאי בשכבת בצק מרודדת שקורצים בה חורים לאוורור או ברצועות בצק שנקלעו לדוגמה שתי וערב
(הכי נוח לקלוע על השיש, לקרר ולאחר מכן להניח מעל העוגה).
2 ניתן גם לקשט בדוגמאות בצק שנקרצו (פרחים, כוכבים וכו').
3 מברישים את הכיסוי בביצה
4 אופים את הפאי בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ35-40 דקות עד שהוא שחום.